Blog Arşivi

22 Temmuz 2013 Pazartesi

Allah tarafından vaad edilen herşey kesinlikle doğrudur!




Andolsun! İşte üzerine yemin ederek dikkatini çekiyorum senin, o önlerine gelen herşeyi güçlü bir savuruşla kaldırıp götüren rüzgarlara ki, düşünesin üzerlerinde! Bak, onlar bir yük taşır ve su gibi akar kolaylıkla. Ve aldıkları emri gözle görülür apaçık bir adâletle paylaştırırlar!

Şu kesin bir gerçek ki, size Allah tarafından vaad edilen herşey kesinlikle doğrudur!
Ve andolsun, şu kesin bir gerçek ki, insanların neye îmân etmişlerse o doğrultuda yaşamış olmaları neticesinde hak ettikleri karşılığı alacakları o büyük hesaplaşma kesinlikle gerçekleşecektir!

Ölünceye kadar oyalayıp durdu sizi, dolayısıyla da Hakk ve Hakîkat’e karşı umursamaz kıldı, o sahip olduğunuz herşeyi tam bir açgözlülük içinde çoğaltma tutkusu ve saplantısı!

Andolsun! İşte üzerine yemin ederek dikkatini çekiyorum senin o yüce dağa ki, düşünesin üzerinde!
Andolsun! İşte üzerine yemin ederek dikkatini çekiyorum senin sayfa sayfa, satır satır yazılmış bir kitâba ki, düşünesin üzerinde!
De ki: “O, Allah'tır, Bir Tek’tir! Allah, Her Şey ve Herkes, Her Zaman O’na Muhtâc Olup Kendi Hiçbir Şeye ve Hiç Kimseye, Hiçbir Zaman Asla Muhtâc Olmayan’dır! Doğurmadı ve biri tarafından da doğurulmadı O! Ve andolsun ki, O’nun, kendisiyle herhangi bir şekilde kıyaslanabilecek hiçbir dengi de hiç olmadı, olamaz!

Ulaşmadı mı sana sözlü bir bilgi aktarımı, o Herşeyin Üzerini Tamamen Kaplayıp Örten hakkında?
O Herşeyin Üzerini Tamamen Kaplayıp Örten, bir günün adıdır ki, o gün birtakım yüzler Allah’ın kudret ve irâdesinin azametini apaçık bir şekilde görüp idrak edebilmenin sonucunda duyulan o derin korkuyu yansıtır!
Ömürleri boyunca Hakk ve Hakîkat’in ölçülerini ve kurallarını umursamadıkları ve uygulamadıkları için, bilerek-isteyerek yapıp-ettikleriyle, uğraşmış olduklarıyla, boşuna yorulup bitkin düşmüş insanların yüzleridir onlar!
O gün, kızgın bir ateşin kavurucu yakıcılığına katlanmak zorunda kalırlar!
O gün, susadıkları zaman bir kaynar su pınarından içirilirler!
O gün, acıktıkları zaman, yiyecek, karınlarını doyurabilecek bir şey de bulamazlar, pis kokulu ve acı kuru dikenlerden başka!
O dikenler ki, asla beslemez onları ve asla çektikleri açlık acısını gidermez onların!
Birtakım yüzler de o gün kendilerine bahşedilmiş olan nîmetin verdiği mutluluktan dolayı güzelleşir!
O yüzlerin sahipleri, ömürleri boyunca Hakk ve Hakîkat’in ölçülerini ve kurallarını titizlikle gözetip uygulama gayreti gösterdikleri bu yoğun emek dolu çabalarıyla kazanmış olduklarından hoşnuttur, mutludur!
O Yüce Cennet’in muhteşem çardaklı bahçelerinde ağırlanırlar!
Orada asla boş veya çirkin bir söz işitmezler!
Orada muntazam bir şekilde akan bir mutluluk ve huzur pınarı var!
Orada onlar için mutluluk tahtları var, yükseltilmiş...

http://enginnoyan.com.tr/ AÇIK YOL MEDRESESİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder